Bel voor Advies: 020 646 11 84
huurrecht contract

Huurprijswijziging

De huurders van een winkelruimte/ bedrijfsruimte zijn in Nederland goed beschermd. De meeste huurbeschermingregels zijn dwingend, zodat daar niet ten nadele van de huurder kan worden afgeweken.

Een advocaat huurrecht kan de rechter om een huurprijswijziging vragen, indien de verhuurder of huurder van mening is dat de afgesproken huurprijs niet meer correspondeert met die van een vergelijkbare bedrijfsruimte in de omgeving. Dit kan echter niet op elke gewenst moment. Indien de huurovereenkomst voor een bepaalde tijd is afgesproken dient eerst te worden afgewacht tot de afloop van de afgesproken termijn. Is er geen termijn afgesproken dan is er sprake van een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Bij een huurovereenkomst van onbepaalde tijd kan huurprijswijziging worden gevraagd wanneer tenminste vijf jaar zijn verstreken.

Zonder advies van een deskundige zoals een rapport van een (voormalig) makelaar, neemt de rechter de zaak niet in behandeling. Indien de rechter twijfelt over de juistheid van het rapport, dan kan de rechter alsnog een deskundigenbericht gelasten.

Informatie over